1,2 mil runt Lilla Älgsjön

Vi gick den röda banan som var 1,2 mil lång.

Den 24 juli 2017 var det dags igen för träning inför septembervandringen. Denna gång packade vi våra ryggsäckar och åkte till Lilla Älgsjön. Där finns en vandringsled som är 1,2 mil lång.

Det tog fyra (!) timmar för oss att gå 1,2 mil...

Vi njöt av promenaden i vacker natur, men vi hade inte räknat med att det skulle ta fyra timmar att gå 1,2 mil! Men vem har bråttom...

Efter två timmar var det dags för en fikapaus. Humöret på topp! Men vi saknade Ingela.

Vädret var perfekt, inte för varmt och inte för soligt. Och framför allt, inget regn! Vi kämpade på utan att få allt för många krämpor. Anette passade dessutom på att gå på svampjakt. Flera fina Karl Johan svampar hamnade i hinken. Det fanns massor med blåbär, som var riktigt stora och fina. Fungerade också bra som mellanmål, men fikapausen var guld värd. Den gav oss energi att orka sista biten.


Ryggsäck, joggingskor eller kängor... Bra att testa utrustningen.

Hunden Milo visade inga tecken på minskad ork. Han pinnade på och drack vatten när vi kom till en sjö. Det fanns flera sjöar längs med vandringsleden.

Så här glad var Marie vid målgången. Hatten lite på sned...

Äntligen i mål! Det var svettigt att gå i drygt 4 timmar...
Vi avslutade vandringen med ett dopp i Lilla Älgsjön.

Det var skönt att ta av sig ryggsäcken.

Burr! Vattnet var iskallt, så det blev ett snabbt dopp. Ja, Anette tyckte det var helt OK för hon låg i vattnet flera minuter... galning!

Anette demonstrerar sin utrustning.

På Naturkompaniet finns bra utrustning för vandrare. Anette har varit där och shoppat ryggsäck, vandringsskor, sandaler och... ulltrosor!

Jag vet inte hur Marie och Anette mådde efter denna fyratimmarsvandring, men jag fick rejäl träningsvärk...


Text/bild: Linda Fredrikson

Kommentarer