170913: Mot Sarria och startskottet för vår vandring

Juicepress

Det som imponerade mest denna första frukost var den fantastiskt goda juicen som gjordes på färska apelsiner.


Frukosten avklarad.

Nu har vi lärt oss att toast inte är toast, utan sandwisch...

Var är bussen?

Vi fick åka tillbaka till flygplatsen för att hitta bussen till Lugo.


Språkförbistringar...

Vi hittade en mycket trevlig restaurang i Lugo, men svårt att beställa mat när allt är på spanska och de som jobbar där inte kan engelska. En trevlig engelsk dam försöker också beställa mat till sitt sällskap. Marie försökte dock sno maten från henne...

Vi satt i en stor öltunna...


Revbensspjäll, pomme och god tomatsås.



Omelett med potatis.


Friterade ostbollar.



Häftig inredning.


Träinslag överallt.


Kl. 13.45 gick bussen vidare från Lugo till Sarria. Vi fick fråga oss fram i ett apotek för att hitta till kyrkan där vi skulle hämta ut våra pilgrimspass. Efter att ha gått uppför en lång backe kom vi fram till Santa Marina kyrka. Stängt. Öppnar kl 18. Precis mitt emot hittade vi ett härbärge. Perfekt! Där checkade vi in. Fanns papperslakan och skåp för att låsa in våra ryggsäckar. 

Vi gick en sväng innan det var dags att hämta ut våra pilgrimspass. Skönt! Äntligen är vi på väg. Imorrn går vi första delsträckan till Portomarin. 22 km.


Pilgrimspasset!


Sarria.

Goda soppor...

Linssoppan och den traditionella galesiska soppan var goda, men bidrog till Lützendimman på härbärget.


Pilgrimsleden är skyltad.



Den här vägen ska vi gå imorgon, tjoho!


Bild/text: Linda Fredrikson

Kommentarer